Over de campagne

Het programma Klassen van Human maakt veel indruk. Heel Nederland praat erover, van de huiskamer en de lerarenkamer tot aan de Tweede Kamer. Iedereen voelt en kent het probleem: kinderen die niet op de plek komen die ze verdienen. Of kinderen waar juist veel te veel druk op wordt gelegd om te scoren. Dat terwijl onderwijs bedoeld zou moeten zijn om kinderen te helpen groeien en zelf hun plek in de samenleving te vinden die bij hen past.

Het is hoog tijd dat er op landelijk niveau beleid geformuleerd gaat worden in plaats van alleen lokaal. En het is hoog tijd dat links en rechts elkaar hierin gaan vinden, en kinderen niet onderwerp zijn van politieke strijd.

Om extra urgentie en druk te creëren in Den Haag halen we uw verhalen op. Verhalen van kinderen, net als Anyssa, Yunuscan en Gianni. Kinderen die wel willen, wel kunnen, maar om één of andere reden niet de juiste begeleiding krijgen om daar te komen waar ze recht op hebben. Of verhalen van kinderen waar het toch wél gelukt is. Want ook daar kunnen we van leren.

Deze verhalen verzamelen we via deze website van het Humanistisch Verbond. Bij de verkiezingen op 17 maart zullen we ze aanbieden aan de betrokken Kamerleden.

We gaan voor 1001 verhalen. 1001 dubbeltjes die een kwartje willen worden. Daarmee laten we zien dat het menens is. Ook laten we zien dat het niet gaat om een probleem van alleen de randstad. Het is een probleem dat door het hele land speelt. En we laten zien dat het een probleem is zonder politieke kleur, maar een probleem van iedereen.

Kijk hier de afleveringen van Klassen terug.

Verder praten over de serie? Dat kan bij de meet-ups door het hele land.

Dit initiatief wordt ondersteund door:

HUMAN

Human is een omroepvereniging op humanistische grondslag.

Humanistisch Verbond

Contact

Postbus 75490

1070 AL Amsterdam

(020) 521 90 00

e-mail

Social